About...

Welkom op mijn
about page. Wat leuk dat je de tijd
neemt om dit te lezen!
About

Orthomoleculair Coach

Als orthomoleculair coach richt ik mij voornamelijk op vrouwen met endometriose. Ik ben ervaringsdeskundige en begrijp deze ziekte. Dit in combinatie met de kennis die ik heb, kan ik je gericht helpen.

Vanaf dat je de diagnose krijgt en hebt besloten er zelf iets aan te doen, ga je door een proces. Niet alleen fysiek maar ook mentaal. Dit heb ik zelf ook ervaren en het heeft ruim 3 jaar geduurd voordat ik de balans had gevonden en nu leef ik vrijwel klachtenvrij. Je voeding aanpassen is een concrete stap. Maar het is niet alleen de helende kracht van voeding. Het is veel meer dan dat. Stress is bijvoorbeeld ook een grote trigger.

Dit zijn 5 belangrijke waardes die ik toepas en waar ik mee werk:

  • Verbinding: De connectie met je body, mind and soul. Acceptatie en Mindset.
  • Voeding: Gezonde voeding. Puur eten.
  • Beweging: Je lichaam heeft beweging nodig om gezond te blijven, ook als je pijn hebt.
  • Zelfzorg: Goed voor jezelf zorgen. Lief zijn voor jezelf. Me-time. Social time. Van grote tot kleine zelfzorg momenten.
  • Empowerment: Jezelf op nummer 1 zetten. Het vergroten van je eigen kracht.

Het is een natuurlijke en holistische aanpak die helpen om je klachten te verminderen

Wat ik fijn en mooi vind aan 1op1 coaching is de persoonlijke aandacht. Het doelgericht helpen, weer in balans komen. Dat je kiest voor jezelf en investeert in je gezondheid. Je hoeft het niet alleen te doen. Bespaar jezelf die zoektocht want dat heb ik al grotendeels voor je gedaan. Ik ben er voor je en hierdoor kun je in een relatief korte periode flinke stappen zetten. Bekijk hier reviews van vrouwen die hebben deelgenomen aan het Healing Endo Traject.

Endo

Ervaringsdeskundige

In 2016 kreeg ik de diagnose endometriose. Ik was nog aan het bijkomen van mijn kijkoperatie toen de arts vertelde dat ze niet zoveel had kunnen doen. Het was een puinhoop in mijn buik en de kans op zwanger worden was nihil.

Endometriose

Ik werd doorgestuurd naar een ziekenhuis met een endometriose afdeling met een multidisciplinair team. Eerlijk, ik vond het nogal heftig om te horen te krijgen dat endometriose een chronische aandoening is én dat natuurlijk zwanger worden er waarschijnlijk niet meer in zat omdat de endometriose al teveel schade had aangericht. 

Ik ging mij erin verdiepen en wilde weten wat ik er zelf aan kon doen, gezien het feit dat het chronisch is. Alle puzzelstukjes vielen in elkaar. Al die vage klachten die ik jaren had, de strijd met hormonen omdat mijn menstruaties niet te doen waren, de pijn en vermoeidheid die ik toen ervaarde. Het hoorde er dus niet bij. ‘Het’ was wel degelijk iets en dat iets was endometriose.

Positief

In plaats van zelfmedelijden te hebben stond ik er positief in, ging ik mijn voeding aanpassen en het medische traject in; veel ziekenhuisbezoeken, onderzoeken, een grote operatie, medicatie, hormonen en ivf. Die periode en de periode erna was één groot leerproces. Ondanks mijn operatie had ik nog veel klachten omdat er veel stress was in mijn leven. Ik ontdekte dat ik niet zo goed voor mezelf zorgde én niet voor mezelf koos.

Klachtenvrij

Ik ging keihard aan mezelf werken en heb een paar dappere keuzes gemaakt. Cursussen en studies volgden en de stress verdween ook. Nu zijn mijn klachten enorm verminderd en heb ik zelfs klachtenvrij geleefd. In die periode ontstond ook het idee van de Endo Food Coach want als een gezonde leefstijl zoveel effect heeft op mij, waarom dit niet delen met andere vrouwen die endometriose hebben. Als ik het kan, kan jij het ook! Er volgde een website, ebook, workshop, endo stories en een online programma. Als één van de eerste deelde ik mijn verhaal en was ik open over endometriose op social media. Dit voor meer awareness voor deze ziekte en om andere vrouwen hiermee te helpen. 

Dit doe ik nog steeds, maar dan onder mijn eigen naam. Nu richt ik mij voornamelijk op 1op1 coaching met o.a. het Healing Endo Traject en het online programma Endo de Baas – Voeding. Heb je geen endometriose? Ik begeleid ook vrouwen met hormonale klachten, cyclus problemen en/of graag gezonder willen leven. Daarnaast inspireer ik je graag en deel ik mijn kennis via mijn blogs en social media.

Professioneel

Studies en Cursussen

Orthomoleculair voedingsdeskundige – diploma 
Specialist hormonen – gecertificeerd
EMB test – gecertificeerd
Een praktijk opbouwen – gecertificeerd
Aangesloten bij CAT – Collectief Alternatief Therapeuten

Workshops
Pranic Healing
Ondernemen 

Heb je endometriose?

Met de Endo Checklist heb je overzichtelijk wat je klachten zijn en waar het invloed op heeft.